2 minutes min

Hoelang gaat glaswolisolatie mee?

190201-istock-902200374

Voor je een isolatiemateriaal koopt, wil je natuurlijk eerst weten hoelang je van die investering kunt genieten. Ontdek snel de levensduur van glaswolisolatie! Isolatiemateriaal is een heuse investering. Bovendien is de kwaliteit van het materiaal bepalend voor je wooncomfort en je energierekening. Voordat je je winkelkar vollaadt, wil je dus eerst weten hoelang je van die investering kunt genieten. In dit artikel nemen we de levensduur van glaswolisolatie onder de loep!

Glaswolisolatie gaat (minstens!) 55 jaar mee

Wie glaswol gebruikt om z’n woning te isoleren, wordt niet teleurgesteld. En niet alleen omdat het materiaal een uitstekende thermische, akoestische en brandveilige isolatie garandeert! Glaswolisolatie presteert na 55 jaar immers nog even goed als bij de plaatsing, en waarschijnlijk nog een stuk langer. Hoe we daar zo zeker van kunnen zijn? Eurima (the European Insulation Manufacturers Association) voerde testen uit in gebouwen die na 55 jaar gesloopt gingen worden. Waarschijnlijk had de isolatie het er zelfs nog tientallen jaren langer uitgehouden, alleen hebben we daar geen bewijzen van. Als je weet dat de meeste mensen hun woning isoleren rond hun dertigste, kunnen we dus stellen dat glaswolisolatie een leven lang meegaat.

Een degelijke plaatsing is een must

Als je van de lange levensduur van glaswol wil genieten, moet je er wel over waken dat het materiaal goed geplaatst wordt. Je neemt dus beter het zekere voor het onzekere door een erkende aannemer in te schakelen voor je isolatiewerken.

Ook duurzaam op andere vlakken

Glaswol is een duurzaam isolatiemateriaal, omdat het levenslang meegaat. Maar het is ook duurzaam in de andere zin van het woord. Wist je dat glaswolisolatie gemaakt wordt van gerecycleerd glas en natuurlijke grondstoffen zoals zand en kalk? Dat dit materiaal milieuvriendelijk is én geenszins schadelijk voor je gezondheid, spreekt dus voor zich. Glaswol wordt bovendien gerecycleerd tot andere isolatietoepassingen. Na zijn eerste leven, krijgt het met andere woorden een nieuw leven als bijvoorbeeld hoogkwalitatieve inblaaswol.