Scheidingswand

Een grote kamer kan worden verdeeld door een dunne, geïsoleerde scheidingswand. Zo'n scheidingswand zorgt voor een goede akoestische isolatie, zodat je niet gestoord wordt door lawaai uit de kamer ernaast.

Lees verder
Lees minder

Beschrijving

Lichte scheidingswanden laten toe om op een snelle, eenvoudige en flexibele manier woningen, appartementen en andere gebouwen (her) in te delen. Tegelijkertijd kunnen we ze in die mate isoleren dat ze storende, flankerende geluiden onderdrukken en op die wijze bijdragen tot meer leef- en wooncomfort, op voorwaarde dat ook de plafonds op eenzelfde manier worden aangepakt.

Voorzetwand Sonepanel

Sonepanel maakt komaf met geluid

Een typische lichte scheidingswand wordt meestal opgebouwd uit een houten of metalen kader, langs beide buitenzijden afgewerkt met Gyproc® platen en waartussen een akoestische isolatie wordt aangebracht. De onderdrukking van storende geluiden wordt hier bereikt via het massa-veer massa principe, waarbij de Gyproc® plaat de massa is en de geluidsabsorberende veer wordt gevormd door de Sonepanel glaswolplaat. Daarnaast zorgt deze samenstelling ook voor een optimale thermische isolatie.