Dakisolatie

Je dak isoleren is altijd een slimme ingreep, zowel om je wooncomfort te verhogen als om je energierekening te drukken. Maar liefst dertig procent van de warmte ontsnapt namelijk via het dak!

Lees verder
Lees minder

Beschrijving

Je dak isoleren is altijd een slimme ingreep, zowel om je wooncomfort te verhogen als om je energierekening te drukken. Maar liefst 30% van de warmte ontsnapt namelijk via het dak! Klaar om je dak onder handen te nemen? Ontdek het Isover® dakdossier met ons all-in-one perfect dak-systeem.

Isover Dakdossier

 

Het Isover® Dakdossier: Ontdek de voordelen van onze totaaloplossing!

Je bent op zoek naar een isolatieoplossing die je van alle comfort en van het nodige gebruiksgemak voorziet? Het perfect dak-systeem is een totaalsysteem waarmee je snel en efficiënt isoleert én makkelijk aan de isolatienormen voldoet.

Isover perfect daksysteem

 

Akoestiek

Wie een isolatiemateriaal kiest, kijkt waarschijnlijk meteen naar de thermische waarde. Toch zijn ook de akoestische prestaties niet onbelangrijk. Terwijl bepaalde isolatiematerialen alleen thermisch isoleren, zorgt Isover® glaswolisolatie voor een heerlijk warme én stille woning.

Een hellend dak dat geïsoleerd is met glaswol werkt volgens het massa-veer-massaprincipe: twee massa’s worden ontkoppeld door een soepel isolatiemateriaal dat optreedt als geluidsabsorberende veer.

TIP

  • Densiteit (kg/m 3) van de glaswol speelt geen rol in massa-veer-massa systemen
  • Hoe dikker de glaswol, hoe beter
  • 10 dB verbetering van je akoestische prestaties komt overeen met een halvering van het geluid

Kostenefficiënt

De snelheid van de plaatsing heeft een grote invloed op de totaalprijs van je isolatiewerken. En juist daarin maakt de oplossing van Isover® het verschil. Met het perfect dak-systeem kun je dan ook flink op werkuren besparen. Isover® nam de proef op de som en isoleerde twee identieke dakschilden: één met een ophoging in hout en één met het perfect dak-systeem. De plaatsingstijd van de twee isolatieoplossingen verschilde behoorlijk: via het perfect dak-systeem werd de isolatie maar liefst tot 25 procent sneller geplaatst. Daardoor bespaar je niet alleen veel tijd, maar ook heel wat geld in werkuren.

Duurzaam

Glaswolisolatie is duurzaam in alle betekenissen van het woord. Zo is het bijvoorbeeld vervaardigd uit natuurlijke en recycleerbare materialen en gaat het een leven lang mee.

Isover® glaswol bestaat grotendeels uit gerecycleerd glas en het werfafval kan opnieuw gebruikt worden. Het materiaal is bovendien niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor je gezondheid. Isover® kreeg daarom het Eurofins Indoor Air Comfort Gold-label.

Optimale isolatiewaarde

Een goed geïsoleerde woning is op lange termijn een sterke meerwaarde. Bovendien heb je, wanneer je je dak isoleert, ook nog steeds recht op premies. Voor een renovatie blijkt uit berekeningen dat je een U-waarde van 0,20W/m2K bereikt met 6 centimeter Isoconfort 35 in combinatie met 12 centimeter via het perfect dak-systeem.

Sinds 1 januari 2022 mag het S-peil bij nieuwbouw in Vlaanderen niet hoger liggen dan S28. Om die nieuwe norm te halen, zijn een uitstekende isolatie
en luchtdichtheid geboden. Maar wees gerust: voor de isolatie van een hellend dak zit je met onze totaaloplossing zéker goed.

Ten slotte is glaswolisolatie een langetermijninvestering. Zo bleek uit testen van Eurima dat minerale wol na 55 jaar in alle geteste gevallen nog dezelfde prestaties leverde als bij de plaatsing.

Brandveilig

In België onderscheidt men zeven brandklassen. Isover® Isoconfort valt daarbij onder de beste brandklasse A1, wat betekent dat het product onbrandbaar is. Isover® Isoconfort heeft geen enkele invloed bij een volledig ontwikkelde brand. Doordat glas het hoofdbestanddeel is in glaswol staat deze isolatie, in tegenstelling tot harde schuimplaten, garant voor maximale brandveiligheid.

Verhaal uit de praktijk

Toepassingen

De beste manier om een hellend dak te isoleren, hangt af van je dakconstructie. Heb je een spantendak of een gordingendak? Het verschil tussen beide zit ‘m in de balkenstructuur: een spantendak heeft alleen verticale balken, terwijl een gordingendak zowel uit horizontale als verticale balken bestaat.

Spantendak isoleren

Een spantendak heeft een draagstructuur gemaakt van verticale balken of spanten. Het klassieke spantendak is opgebouwd uit een houten gebinte waarbij de verticale spanten op de muurplaat rusten. Die worden bovenaan versterkt door trekbalken, en aan de zijkanten door verticale stutten.
Bij nieuwbouw is de afstand tussen de spanten regelmatig, maar bij oudere woningen is dat niet altijd het geval.

Een spantendak isoleren doe je het best met Isoconfort in combinatie met het gebruiksvriendelijke Vario® systeem. Deze totaaloplossing van Isover® is perfect vochtregulerend en biedt een optimale luchtdichtheid.

Gordingendak isoleren