2 minutes min

De verschillende functies van een voorzetwand

Isover Voorzetwand

 

 

Voorzetwanden zijn niet meer uit onze huizen weg te denken. Ze vervullen dan ook een heleboel uiteenlopende functies. Tijd voor een handig overzicht!

Akoestisch en thermisch isoleren met een voorzetwand

Heb je last van straatlawaai of loopt de temperatuur in je woning echt té hoog op in de zomer? Na-isoleren is dan een slimme zet. Heeft je woning geen spouwmuren, en mag je niet langs buiten na-isoleren (omdat je gevel bijvoorbeeld beschermd is), dan kun je thermisch en akoestisch isoleren door een voorzetwand te plaatsen. Zo’n oplossing bestaat uit verschillende lagen:

Een make-over voor je woning met voorzetwanden

Verder zijn voorzetwanden de gedroomde oplossing voor wie waterleidingen of bedrading wil wegwerken, zodat die het uitzicht van het interieur niet verpesten, of voor wie een oneffen bakstenen muur aan het zicht wil onttrekken. Ook bij het inwerken van stopcontacten is een voorzetwand je beste vriend.

En wat met die zware radiator?

Tot slot kun je je muurstructuur met een voorzetwand versterken om er daarna een radiator tegen te bevestigen. Plaats hiervoor een steunbalk uit hout tussen twee Metal Stud-profielen in.

Schakel een professional in

Een buitenmuur langs de binnenkant isoleren is een delicate kwestie, en dus laat je de klus maar beter over aan een vakman. Als je aanspraak wil maken op een premie, is samenwerken met een gecertificeerde aannemer zelfs verplicht. De lijst met gecertificeerde aannemers vind je hier terug.