3 minutes min

Je wooncomfort verhogen in 5 stappen

Isover sfeerbeeld familie isolatie

Het zijn kleine dingen die je gevoel van comfort bepalen – ook wat betreft je woning. We zetten vijf haalbare ingrepen op een rij die je wooncomfort meteen verhogen. Je favoriete trui aantrekken, een heerlijk bad nemen, ’s ochtends een goeie koffie drinken, … Het zijn kleine dingen die je gevoel van comfort bepalen – ook wat betreft je woning. We zetten vijf haalbare ingrepen op een rij die je wooncomfort meteen verhogen.

 

1.  Thermische isolatie: altijd aangenaam in huis!

In de winter zit niemand graag verkleumd voor de televisie en ’s zomers kan het niet fris genoeg zijn in de slaapkamer. Degelijke thermische isolatie is de sleutel tot een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar door. Met de glaswolplaten en luchtdichtheidsaccessoires van ISOVER isoleer je je woning volgens de regels van de kunst.

 

2.  Akoestische isolatie voor stille nachten

Je woning isoleren met glaswol heeft trouwens nog een bijkomend voordeel: in tegenstelling tot harde platen, isoleert glaswolisolatie ook akoestisch. Bedenk maar eens hoe je comfort erop vooruit zou gaan als je de hond van de buren niet meer zou horen of de autosnelweg niet tot in je slaapkamer zou weerklinken.

 

3.  Een slimme thermostaat

Dankzij een slimme thermostaat bedien je je verwarming via je smartphone en kun je de instellingen volledig afstemmen op je levensstijl. Zo weet je zeker dat de leefruimtes heerlijk warm zijn tegen dat je thuiskomt van je werk, maar dat je radiatoren niet nodeloos verwarmen wanneer er niemand thuis is of in ongebruikte ruimtes. Voordelig voor jou én je energieverbruik. Bovendien kun je je verbruik achteraf gedetailleerd analyseren!

 

4.  Mechanisch ventilatiesysteem

Door goed te ventileren heb je altijd verse, propere lucht in huis, en dat brengt enkele voordelen met zich mee. Je vermijdt vocht- of schimmelproblemen, de lucht in huis is gezonder (waardoor je bijvoorbeeld minder snel ademhalingsproblemen zult krijgen) én met sommige mechanische systemen kun je zelfs alleen ventileren waar en wanneer het nodig is.

 

5.  Een nieuwe verwarmingsketel

Uren wachten tot het water van je bad warm wordt? Liever niet. Door een nieuwe verwarmingsketel te installeren, ban je dit ongemak voor eens voor altijd uit je leven!