Hero Image
dak comfi
3 minutes min

Houd deze winter je energiefactuur onder controle met Isover® Comfi®

De winter staat voor de deur en velen van ons vragen zich af: "Hoe kan ik mijn energierekening deze winter onder controle houden?" Je bent zeker niet de enige die zich dit afvraagt, want met stijgende energieprijzen en veranderende wetgeving staat energiebesparing hoog op de agenda van veel Belgen. Maar waar moet je beginnen? Op het internet vind je tal van tips, maar laten we de basis niet uit het oog verliezen.

De juiste volgorde van energiebesparing

Hoewel technologieën zoals warmtepompen en zonnepanelen zeker waardevol zijn, is het cruciaal om de juiste volgorde te volgen. Experts zijn het er allemaal over eens: begin met het aanpakken van de bouwdelen van je huis waar het energieverlies het grootst is, zoals het dak en de muren. Dit is een essentiële stap op weg naar een energiezuinige woning.

Prioriteit: Dak- en muurisolatie

Laten we beginnen met het dak, want tot wel dertig procent van de verwarmde lucht ontsnapt via het dak. Vervolgens is het tijd om de gevel van je huis te isoleren, aangezien tot vijfentwintig procent van de warmte verloren gaat via de muren.

Bereken je winst met de energiewinstcalculator

Wil je precies weten welke besparingen je kunt verwachten? Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) heeft een handige energiewinstcalculator ontwikkeld waarmee je de besparing van elke isolatiemaatregel kunt berekenen. Bovendien is het opmerkelijk dat de prijzen van energiezuinige woningen (met EPC-waardes A en B) sneller zijn gestegen dan die van minder energiezuinige woningen (met EPC-waardes C en D). Met goede isolatie wordt je huis dus meer waard.

Isover® Comfi®: Zorgeloos isoleren voor doe-het-zelvers

Ben je klaar om zelf aan de slag te gaan? Isover®, de expert in isolatieproducten, staat voor je klaar. Speciaal voor doe-het-zelvers hebben we Isover® Comfi® ontwikkeld, een complete isolatie-oplossing. Met Comfi® krijg je alle benodigde elementen en een overzichtelijk stappenplan om zelf aan de slag te gaan voor maximaal comfort. Bovendien kun je altijd vertrouwen op de betrouwbare kwaliteit van Isover®.

De voordelen van Isover® Comfi® op een rij

  • Lagere energierekening: De warmte blijft binnen en je hebt minder kosten.
  • Comfortabeler woonklimaat: Een goed geïsoleerd huis zorgt voor meer comfort.
  • Minder CO2-uitstoot: Je lagere energieverbruik draagt bij aan een schonere leefomgeving.

 

Houd deze winter je energiekosten onder controle en maak van je huis een energiezuinige oase met Isover® Comfi®. Start vandaag nog met isoleren en geniet van de voordelen voor je portemonnee en het milieu!