Isolatiepremies: op welke heb je recht?

Isover isolatie

Isover®, waar zorgeloos isoleren begint

Ontdek alles over isolatiepremies

Isolatie en energie-efficiëntie zijn van cruciaal belang voor zowel het milieu als je portemonnee. Het goede nieuws is dat de overheid dit belang erkent en stimuleert door middel van premies voor isolatiewerken. Daarom biedt ze verschillende premies om isoleren aantrekkelijker te maken voor huiseigenaren. Er zijn premies voor zowel dak-, muur- en vloerisolatie.  

We zetten het even voor jou op een rij: 

  1. Lokale Premies: Verschillende gemeenten en provincies bieden premies voor dakisolatie. Deze kunnen variëren, dus het is de moeite waard om te controleren wat er beschikbaar is in jouw regio.

  2. Fluvius: Fluvius biedt een premie voor doe-het-zelvers die zelf dakisolatie of zoldervloerisolatie plaatsen. De aanvraagtermijn voor deze premie is verlengd tot 30 juni 2024.

  3. Andere Instanties: Afhankelijk van jouw situatie, kun je mogelijk in aanmerking komen voor premies van andere instanties, zoals de Vlaamse overheid. 

Isover DIY COMFI

Naast de premie is een goed geïsoleerde woning ook gewoon belangrijk: 

  1. Energiebesparing: door je huis goed te isoleren, verminder je het energieverbruik aanzienlijk. Dit leidt tot een lagere energierekening en een verkleinde ecologische voetafdruk.
  2. Comfortabel wonen: goede isolatie zorgt voor een comfortabelere leefomgeving. Je huis blijft warm in de winter en koel in de zomer, wat bijdraagt aan je welzijn.
  3. Milieuvriendelijk: minder energieverbruik betekent ook minder uitstoot van broeikasgassen. Dit draagt bij aan de strijd tegen klimaatverandering. 

Door te investeren in isolatie draag je niet alleen bij aan een duurzamere toekomst, maar profiteer je dus ook van financiële voordelen.  

Verken de beschikbare premies en subsidies voor jouw regio en neem de stap naar een energie-efficiëntere en comfortabelere leefomgeving.

Isover COMFI assortiment

Aan de Slag met Isover® Comfi

Nu je op de hoogte bent van de beschikbare premies, is het tijd om zorgeloos aan de slag te gaan met Isover Comfi! Ontdek het hier.