Hero Image
Isover blog banner
4 minutes min

Zolder verbouwen? Isoleer zorgeloos je dak met Isover® Comfi®.

 

Heb je renovatieplannen en wil je graag zelf je zolder verbouwen? Dan raden we je aan om eerst je hellend dak van binnenuit isoleren. Want met een goede dakisolatie kan je tot 30 procent op je energiefactuur besparen. Dit is dus stap 1 voor elke energetische renovatie!

Hellend dak Isover COMFI

Dak isoleren voor meer wooncomfort

Een geïsoleerd dak verhoogt ook je wooncomfort omdat de warmte langer in huis blijft. Tijdens de zomer wordt de hitte dan weer veel beter buiten gehouden. Gedaan met puffen op hete zomerdagen! 

Zelf isoleren: haalbaar en betaalbaar

Klaar om zelf aan de slag te gaan? Dat kan! Als expert in isolatieproducten staan we je bij. We ontwikkelden speciaal voor doe-het-zelvers de totaaloplossing Isover® Comfi®. Dankzij dit assortiment wordt zelf isoleren haalbaar én betaalbaar.

Isover COMFI zolder verbouwen blog foto

Overzichtelijk stappenplan

Isover® Comfi® geeft je alle elementen die je nodig hebt en een overzichtelijk stappenplan. Zo kan je zorgeloos aan de slag voor een maximaal comfort, op de zolder en in de hele woning. Bovendien ben je steeds zeker van de betrouwbare Isover® kwaliteit. De eerste stap is het bepalen van je daktype…

Ken je daktype

Heeft je hellend dak een dakstructuur met verticale balken en regelmatige keperafstanden? Dan kan je Isover® Comfi® Alu – samen met de Isover® Isover® Comfi® Tape – inzetten als totaaloplossing voor jouw dak.

Heb je een dak dat uit horizontale en/of verticale balken is opgebouwd, dan isoleer je met Isover® Comfi® Uni. Dit glaswoldeken is speciaal ontwikkeld voor het isoleren tussen kepers of regelwerk. De elastische dakisolatie past zich aan alle tussenafstanden aan. Zo schiet de plaatsing snel op.

De 4 elementen die je nodig hebt om je dak te isoleren

Het isolatiemateriaal: thermisch en akoestisch
Isover COMFI assortiment

Wie een isolatiemateriaal kiest, kijkt waarschijnlijk meteen naar de thermische waarde. Toch zijn ook de akoestische prestaties niet onbelangrijk, zeker as je bijvoorbeeld naast een drukke straat of dichtbij een luchthaven woont. Terwijl de meeste isolatiematerialen alleen thermisch isoleren, zorgt Isover® glaswolisolatie voor een perfect geïsoleerde én stille woning.

Het dampscherm: voor een droog en gezond binnenklimaat
Isover COMFI blog zolder verbouwen 2

Dit scherm maakt je isolatie volledig damp- en luchtdicht. Dat is nodig om vochtproblemen te voorkomen. Het vochtregulerend Isover® COMFI Screen zorgt voor een droog en gezond binnenklimaat. In de winter werkt het als dampscherm, in de zomer laat het de houten structuur van je dak drogen. Je brengt deze folie makkelijk aan op je Isover® COMFI UNI dakisolatie. Met Isover® COMFI Tape kan je daarna de naden tussen de COMFI SCREEN lucht- of dampschermbanen luchtdicht afplakken.

Slim ophangsysteem voor luchtdicht resultaat
Isover COMFI blog zolder verbouwen 3

Hoe je Isover® Comfi® Uni dakisolatie en het Isover® Comfi® Screen dampscherm vastmaken onder je hellend dak? Dat gaat vlot met het Isover® Comfi® Stixx® ophangsysteem in gewapend composiet. Je vergrendelt het met speciale PlaGyp®-doppen voor een luchtdicht resultaat. Zo worden ongecontroleerde luchtstromen vermeden, wat een positief effect heeft op het warmtecomfort én op de energie-efficiëntie. Dit laat bovendien ook toe om af te werken met een Gyproc® gipsplaatsysteem.

Dichtingskit voor een betrouwbare hechting
Isover COMFI blog zolder verbouwen 4

Om het Comfi® Screen dampscherm vast te maken aan de muren, de schouw, het plafond en de vloer gebruik je Comfi® Kit. Met deze dichtingskit ben je zeker van een luchtdichte en betrouwbare hechting. Je kan hem zowel binnen als buiten gebruiken, op allerlei soorten materiaal. De kleefkracht is altijd top.

Eenvoudig isoleren

Zoals je ziet, je bijstaan om zorgeloos te isoleren staat voor ons centraal. We begeleiden je in het hele isolatieproces, van idee tot realisatie. Zo maken we een optimaal wooncomfort voor iedereen bereikbaar!

Ontdek de Isover® FAQ

Heb je een isolatievraag? Ontdek onze Isover® FAQ, hierin vind je ongetwijfeld een antwoord op al je isolatievragen.

Ontdek de Isover® opleiding

Kom naar een Isover® opleiding in samenwerking met GAMMA en ontdek tijdens een hands-on sessie alle tips & tricks.

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Isover® nieuws! Ontvang bovendien ook inspiratie, info over onze producten en innovaties, ...