Hero Image
Isover isolatie
2 minutes min

Brandveilige glaswolisolatie

Welk isolatiemateriaal is het meest brandwerend en maakt jouw woning dus op-en-top brandveilig? Een woordje uitleg.

Welke isolatie je gebruikt, heeft een onmiskenbare invloed op de brandveiligheid van je woning. Je kiest dus het best voor onbrandbaar isolatiemateriaal. Maar welk isolatiemateriaal is het meest brandveilig? Lees er alles over en maak de juiste keuze!

 

Brandveilige glaswol

Alle glaswolisolatie van Isover® is onbrandbaar, wat betekent dat deze glaswolisolatie je woning op-en-top brandveilig maakt. In geval van brand versnelt ze de verspreiding van een brand niet en verspreidt ze ook geen giftige rook. Door deze eigenschappen kunnen ze ook heel vaak toegepast worden in brandwerende wanden.

 

Harde schuimplaten: minder brandveilige isolatie dan glaswol

Met zijn hoge brandklasse onderscheidt glaswol zich scherp van sommige andere isolatiematerialen. Zo ontbranden schuimplaten bijvoorbeeld veel sneller dan glaswol. Glaswol daarentegen werkt brandvertragend. In tegenstelling tot andere materialen, die snel ontbranden of de verspreiding van de vlammen aanwakkeren, draagt glaswol niet bij tot een snellere overdracht van brand (bijvoorbeeld op de aanpalende kamers of de woning van je buurman), rookontwikkeling of tot de ontwikkeling van toxische gassen.
 
Onderschat de impact van rookontwikkeling en toxische gassen trouwens niet. Ze kunnen schade aanbrengen aan elektronische apparatuur (zoals je laptop of tablet), zélfs als die apparaten enkele kamers verder staan.

 

Kies voor brandveilige glaswol

Naast zijn brandvertragende aspect, heeft glaswol ook nog andere voordelen:

  • Hij is volledig recycleerbaar
  • Hij draagt bij tot een gezond binnenklimaat
  • Hij helpt om je woning energiezuiniger te maken

 

*Brandwerend: een eigenschap van een opbouw, bijvoorbeeld een wand of een deur.
*Brandreactie: eigenschap van een materiaal, gaande van onbrandbaar tot erg brandbaar.