2 minutes min

Wat is het beste seizoen om te isoleren?

isoleren-beste-seizoen_0

Twijfel je of je de isolatie van je woning niet beter uitstelt tot de lente of de zomer? Wij kunnen je alvast verklappen dat daar geen enkele reden toe is! Lees even mee.

Heb je voor jezelf uitgemaakt dat je eindelijk werk zult maken van de (na)isolatie van je woning? Dan ziet jouw toekomst er rooskleurig uit, want je energiefactuur en wooncomfort zullen er flink op vooruitgaan. Je wilt vast zo snel mogelijk aan de isolatiewerken beginnen, maar misschien twijfel je of je de isolatie van je woning niet beter uitstelt tot de lente of de zomer … Wij kunnen je alvast op het hart drukken dat daar geen enkele reden toe is – tenzij je vakman dan pas beschikbaar is, natuurlijk! Lees even mee.

Lekker makkelijk: isoleren kan in elk seizoen!

Je kiest natuurlijk helemaal zelf wanneer je start met de isolatie van je woning. Misschien zijn je ouders in de zomer een weekje op reis en vind je het fijn om tijdens de werken even in hun huis te logeren. Of isoleer je liever in de herfst, zodat je slaapkamer klaar is om die koude winternachten te trotseren? Je voorkeur voor een bepaald seizoen hangt misschien af van je persoonlijke situatie, maar weet dat isolatiewerken het hele jaar door kunnen uitgevoerd worden. Bovendien vinden heel wat isolatietoepassingen binnenshuis plaats, zoals de isolatie van een dak. Zo ondervinden de plaatsers geen last van eventuele neerslag of koude temperaturen en wordt het isolatiemateriaal er niet door aangetast.   

Glaswolisolatie is weersbestendig

Regenachtige dagen vermijden is in een land als België haast onmogelijk. En dat hoeft gelukkig ook niet, want in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is glaswolisolatie voldoende weersbestendig om performant te zijn in de spouw. Het materiaal neemt bijvoorbeeld geen water op, omdat de vezels van glaswol waterafstotend behandeld zijn. Toch is het geen goed idee om glaswolisolatie dagenlang onbeschermd in de regen te laten liggen.

Vermijd vriestemperaturen

Isolatiewerken uitvoeren in de winter is geen probleem, maar probeer wel vriestemperaturen te vermijden. Niet omdat isolatiematerialen niet tegen de vrieskou kunnen, wél omdat bouwwerken in het algemeen dan meestal worden stilgelegd. Daardoor dreig je dus kostbare tijd te verliezen. Als je niet gehaast bent, kun je het er natuurlijk wel op wagen.