2 minutes min

De vele voordelen van een vals plafond

Plafond akoestisch isoleren

Een verlaagd plafond is dé manier om bijkomend te isoleren, maar het systeem biedt ook nog andere voordelen. Een overzicht!

De functies en voordelen van een voorzetwand zijn je misschien al bekend, zoals het feit dat je er je interieur op een relatief eenvoudige manier een make-over mee kunt geven, er bedrading en leidingen in kunt wegwerken én er akoestisch en thermisch mee kunt isoleren. Maar wat als je zo’n “voorzetwand” nu tegen je plafond zou bevestigen? We zetten de vele voordelen van een vals plafond op een rijtje.

Een creatieve toets voor je plafond

Om te beginnen geeft een vals plafond je extra opties wat esthetiek betreft. Zo kun je je gordijnkasten in je verlaagd plafond verbergen om je woning een strakke, minimalistische uitstraling te geven. Bepaalde delen van je plafond voorzien van een reliëf is dan weer een interessante optie voor wie het wat speelser wil aanpakken.

Extra isolatie aanbrengen

Verder is een verlaagd plafond dé manier om bijkomend te isoleren, zowel thermisch als akoestisch. Het PlaGyp-systeem in combinatie met aan de warme zijde van het vals plafond.
Met een geïsoleerd plafond boek je trouwens dubbele winst: je verbetert de energieprestaties van je woning, maar verbruikt ook minder energie omdat je de verwarmde ruimte een beetje kleiner maakt.

Een bijzonder nette afwerking

Tot slot kun je boven op een vals plafond ventilatiebuizen en leidingen wegwerken, zodat die het uitzicht van de ruimte niet verpesten.