Hero Image
Glaswol - de duurzame oplossing
1 minute min

Isolatie met glaswol: de duurzame oplossing

Isolatie met glaswol wordt vaak een duurzame oplossing genoemd. Dat is makkelijk gezegd, maar wat betekent het in de praktijk? De duurzaamheid manifesteert zich op verschillende gebieden.

Inhoud

 ● Een natuurlijk isolatiemateriaal

 ● Minder snijverlies

 ● Een brandveilig materiaal

Glaswol - de duurzame oplossing

Natuurlijk isolatiemateriaal

Glaswol is ten eerste een natuurlijk materiaal. Het onderscheidt zich dus meteen van het voornamelijk chemisch en kunstmatige PIR/PUR. Isover® glaswol bestaat grotendeels uit gerecycleerd glas. Ook het werfafval van Isover® glaswol kan opnieuw worden gebruikt.

Minder snijverlies

Maar er is meer. Dankzij de flexibiliteit van het materiaal heb je minder snijverlies en laat het zich makkelijker plaatsen. Bovendien behoudt het op lange termijn haar isolerende eigenschappen, voor een optimaal comfort. Duurzaam in alle facetten dus!

Brandveilig materiaal

Als kers op de taart is glaswol een brandveilig product. Zo haalt de Isover® Multimax 30 bijvoorbeeld de beste brandklasse: A1. In tegenstelling tot harde schuimen, die vaak snel ontbranden of de verspreiding van de vlammen kunnen aanwakkeren, draagt glaswol niet bij tot een snellere overdracht van brand of rookontwikkeling.