Hero Image
Onze producten
2 minutes min

Zelf isolatie plaatsen: een goed idee?

Je kunt perfect zelf je isolatie plaatsen, als je maar nauwkeurig isoleert met veel aandacht voor luchtdichtheid. Een woordje uitleg!

Als je handig bent aangelegd, denk je er misschien aan om (een deel van) je woning zélf te isoleren. Dat is op zich geen probleem, als je maar nauwkeurig isoleert.  Toch zijn er bepaalde zaken die je beter overlaat aan een vakman. Een woordje uitleg!

 

Zelf je hellend dak isoleren? Ga voor een optimale luchtdichtheid

Als je besluit zelf de isolatie van je hellend dak te plaatsen, moet je voldoende rekening houden met de luchtdichtheid. Met een luchtdichte constructie vermijd je namelijk warmteverliezen. Dat is niet alleen goed voor je wooncomfort, maar drukt ook je verwarmingskosten. Vermijd dus spleten en werk de isolatie zorgvuldig af met een dampscherm en bijhorende tape en mastiek. Een dak perfect isoleren is niet altijd een eenvoudige klus en laat je soms het best over aan een vakman. Wist je trouwens dat je ook een hogere premie voor je dakisolatie krijgt als je de plaatsing laat uitvoeren door een erkende aannemer?

 

Schakel een vakman in

Sommige onderdelen van je huis zijn moeilijker zelf te isoleren. Een spouwmuur inblazen of een voorzetwand plaatsen vereist bijvoorbeeld echt vakmanschap.

 

Aan de slag!

Als je besluit je isolatie zelf te plaatsen, loont het om een beroep te doen op enkele handige tools. Bereken met de ISOVER dakisolatiecalculator alvast hoeveel isolatiemateriaal en luchtdichtheidsaccessoires je precies nodig hebt voor je hellend dak. Bij een renovatie kun je bovendien eenvoudig zelf een tweede isolatielaag plaatsen met het ISOVER Suspente PlaGyp I-systeem en verschillende diktes isolatie aanbrengen, zónder dat er tijdrovend timmerwerk aan te pas komt.