Hero Image
Isover glaswol
2 minutes min

Moet je thermische isolatie en geluidsisolatie apart plaatsen?

Ben je bezig met je huis te isoleren en wil je naast thermische isolatie ook graag geluidsisolatie plaatsen? Slim idee, op die manier zorg je niet enkel voor een optimaal binnenklimaat, maar hou je ook straat- of burenlawaai buiten. We hebben trouwens goed nieuws voor jou: als je voor glaswolisolatie kiest, kun je thermische isolatie en geluidsisolatie eenvoudig combineren. Je leest er hier alles over.

De voordelen van glaswol

Bij Isover® werken we steeds met glaswol om te isoleren. Glaswol biedt namelijk tal van voordelen. Zo is het niet alleen uiterst brandveilig, het is ook erg eenvoudig te plaatsen. Glaswol zorgt bovendien voor een goede thermische én akoestische isolatie door zijn open vezelstructuur. Op die manier hoef je dus maar één constructie te plaatsen, om zowel akoestisch als thermisch geïsoleerd te zijn. Handig!

Het massa-veer-massasysteem

Hoe het komt dat glaswol ook akoestisch presteert? Dat heeft het te danken aan het massa-veer-massasysteem. Daarbij treedt het flexibele isolatiemateriaal glaswol op als veer tussen twee massa’s. De geluidsgolven brengen de eerste massa, bijvoorbeeld een buitenmuur, aan het trillen. Die trillingen worden vervolgens opgevangen door de veer, het isolatiemateriaal, waarna ze gedempt en dus sterk verzwakt doorgegeven worden aan de tweede massa, bijvoorbeeld een binnenmuur.

Geluidsisolatie van Isover®

Binnen het gamma van Isover® zijn er tal van mogelijkheden om akoestisch te isoleren. Zo kun je zowel bij ons terecht voor de geluidsisolatie van hellende daken, zodat je bijvoorbeeld geen last meer hebt van voorbijrazend verkeer, overvliegende vliegtuigen of stormweer. Verder kunnen we je helpen bij het plaatsen van akoestische isolatie in plafonds of gemene muren, zodat je luide (boven)buren je niet meer storen. Ook bij bestaande huizen is geluidsisolatie mogelijk door een voorzetwand te plaatsen. Op die manier hoef je zelfs niet over te gaan tot breekwerken om toch te kunnen genieten van de rust. Tot slot kunnen betonnen vloeren nog akoestisch geïsoleerd worden tegen contactgeluid met behulp van een zwevende dekvloer.