2 minutes min

4 tips voor een goede isolatiekeuze

200103_istock-959325392_0

Heb je isolatiewerken voor de boeg en ben je nog op zoek naar het beste isolatiemateriaal? Wij vertellen je waarop je moet letten!

Heb je isolatiewerken voor de boeg en ben je nog op zoek naar de beste isolatiespecialist? Dan ga je beter niet over één nacht ijs, want er zijn verschillende factoren die een isolatiepartner maken of kraken. Wij zetten de vier belangrijkste op een rij!

1.Kies voor een duurzaam isolatiemateriaal

Word jij je meer en meer bewust van de klimaatproblematiek? Door slimme keuzes te maken, kun je je steentje bijdragen. En dat geldt ook voor de keuze van een isolatiemateriaal. Zo zijn er isolatiematerialen vervaardigd uit kunststoffen, maar evengoed uit natuurlijke recycleerbare materialen. Van die laatste is glaswolisolatie, gemaakt van gerecycleerd afvalglas en onuitputtelijke grondstoffen als zand, een schoolvoorbeeld.

2.Thermische, akoestische én brandveilige isolatie

Verder zijn natuurlijk de prestaties van het isolatiemateriaal doorslaggevend. Maar let wel op: dit gaat verder dan de thermische kwaliteiten alleen. De meeste isolatiematerialen zijn ontworpen om vlotjes aan de energienormen te voldoen, maar lang niet alle soorten isolatiematerialen isoleren bijvoorbeeld ook akoestisch. Verder verdient de brandveiligheid van een isolatiemateriaal de nodige aandacht. Minerale isolatiematerialen als glaswol zijn onbrandbaar, en beantwoorden dus aan de voorwaarden van de hoogste brandklasse A1.

3.Kijk naar het plaatsingsgemak

Hoe langer de plaatsing van je isolatie duurt, hoe meer tijd en geld je kwijt bent. Daarom is plaatsingsgemak een andere belangrijke troef. Het voordeel van glaswolisolatie is haar flexibiliteit, waardoor het isolatiedeken klemt tussen de dakconstructie. Bovendien zorgt dat voor minder verliezen, omdat de kans op kieren en spleten verkleint. Ben je van plan om je dak extra te isoleren? De snelste en makkelijkste manier om dat te (laten) doen, is via het Suspente PlaGyp® I-ophangsysteem van ISOVER.

4.Niet onbelangrijk: de garantie!

Je ziet het al snel over het hoofd, maar ook de garantie is natuurlijk belangrijk. Bij ISOVER geniet je bijvoorbeeld vijftig jaar garantie op het Vario®-luchtdichtheidsassortiment.

Nog meer vragen over je isolatiekeuze? Neem gerust contact op met onze experts.