Mur creux

Spouwmuur

Mur creux
Traditioneel bouwen we in onze streken met een spouwmuur: de gevel van een gebouw bestaat uit twee muren met een luchtspouw ertussen. Die luchtspouw voorkomt regendoorslag van buiten- naar binnenmuur. Tegenwoordig wordt de spouwmuur ook geïsoleerd om de thermische performantie te verhogen.

Dankzij haar uitzonderlijke eigenschappen vormt ISOVER glaswol de betere keuze voor het isoleren van spouwmuren. Ontdek de vele voordelen: 
 
  • ISOVER isolatieplaten zijn dampopen. Daarom kunnen spouwmuren volledig opgevuld worden.
  • Hoge veerkracht. Dit laat een goede aansluiting toe met de draagmuur en de platen onderling zonder koudebruggen
  • ISOVER isolatieplaten krimpen niet. De isolerende eigenschappen blijven behouden doorheen de jaren.
  • Vochtafstotend en brandveilig
  • De spouwmuren moeten niet verbreed worden om ISOVER isolatie te kunnen plaatsen. Meer informatie over de isolatie en opbouw vindt u via volgend document: 
Ontdek ook: 

Spouwmuur inblazen

Mur creux insufflation
Is jouw woning één van het miljoen in ons land, waarvan de spouwmuren niet geïsoleerd zijn? Kies dan voor Insulsafe Wall, een snelle en eenvoudige na-isolatie met glaswolvlokken. Insulsafe Wall staat voor kwaliteit en de garantie op een professionele plaatsing. Door ISOVER glaswolvlokken in te blazen, verliezen jouw muren 2 tot 3 keer minder warmte dan voorheen. Het resultaat is onmiddellijk, prijsgunstig en zonder zware werken of ingrijpende veranderingen aan jouw gevel of interieur.

Meer info en erkende aannemers op: www.mijnspouwisoleren.be
Ontdek ook: 

Insulsafe Wall

ISOVER Insulsafe Wall inblaaswol staat voor kwaliteit en de garantie op een professionele plaatsing door vakkundige installateurs. ISOVER glaswolvlokken worden zonder kap- of breekwerk via kleine gaatjes in de voegen ingeblazen, die nadien onzichtbaar worden gedicht. Het warmteverlies van je muren wordt onmiddellijk met een factor 2 tot 3 gereduceerd, zonder dat je zware werken moet ondernemen of jouw woning ingrijpend moet veranderen.

Na-isolatie binnen

Rétro-isolation par l’intérieur
Bij de renovatie en na-isolatie van een bestaande woning, vormt de plaatsing van voorzetwanden tegen de binnenzijde van buitenmuren vaak de eenvoudigste methode om het gewenste resultaat te verkrijgen. Een voorzetwand laat ook toe om te isoleren tegen geluidsoverlast. Men verkrijgt zo een optimale thermische en akoestische isolatie in één.

Aanbevolen oplossingen

Ontdek ook: 

Comfortpanel 32

ISOVER comfortpanel 32 is een glaswolplaat, aan beide zijden bekleed met een zacht beschermend comfortvlies en voorzien van een zaagsnede aan één langszijde. Om de 10 cm werden merkstrepen aangebracht, zodat de platen gemakkelijk op de gewenste maat kunnen versneden worden.

Vario® XtraSafe

ISOVER Vario® XtraSafe is een dampscherm met een hoge variabiliteit op gebied van waterdampdiffusie. Het past zich vlot aan de meest extreme weersomstandigheden aan. Dankzij een speciaal klittenbandsysteem kleeft het Vario® XtraSafe membraan gemakkelijk aan de Vario® XtraPatch strips en kan het, indien nodig, ook gemakkelijk losgemaakt worden.

Na-isolatie buiten

Rétro-isolation par l’extérieur
Niet-geïsoleerde buitenmuren, kunnen ook langs buiten geïsoleerd worden. Gebruik hierbij Mupan façade of Multimax 30 als isolatiemateriaal.

ISOVER Mupan façade (lambda 0,032 W/m.K) is bekleed met een weersbestendig zwart glasvlies, waarop de gevelbekleding achteraf aangebracht kan worden.  ISOVER mupan façade is perfect geschikt voor open gevelsystemen.

ISOVER Multimax 30 heeft een lambdawaarde van 0,030 W/m.K, een topwaarde voor minerale wol. Multimax 30 is het isolatiemateriaal bij uitstek voor lage-energie of passieve renovaties. 
 

Aanbevolen oplossingen

Ontdek ook: 

Vario® XtraSafe

ISOVER Vario® XtraSafe is een dampscherm met een hoge variabiliteit op gebied van waterdampdiffusie. Het past zich vlot aan de meest extreme weersomstandigheden aan. Dankzij een speciaal klittenbandsysteem kleeft het Vario® XtraSafe membraan gemakkelijk aan de Vario® XtraPatch strips en kan het, indien nodig, ook gemakkelijk losgemaakt worden.

Houtskeletbouw

Ossature bois
Houtskeletbouw met geïntegreerde isolatie bestaat al langer in Noord-Europa waar de winters zeer koud zijn. Nu wint deze bouwmethode ook steeds meer terrein in België. Door uw houtskeletbouw te isoleren met ISOVER producten, kunt u gemakkelijk aan de strengste thermische en akoestische isolatienormen voldoen, zonder compromissen te moeten sluiten op gebied van leefruimte. Uw woning mag dan traditioneel zijn qua uitstraling; toch is ze revolutionair op gebied van energie-efficiëntie.

Aanbevolen oplossingen

Ontdek ook: 

Houtskeletbouw inblazen

Ossature bois insufflation
Bij complexe houtstructuren, kan het inblazen van glaswol vlokken een ideale oplossing vormen. Deze isolatiemethode heeft heel wat voordelen: snelle en zuinige installatie, uitstekende brandveiligheid en akoestisch comfort, waterafstotende eigenschappen en milieuvriendelijke productie.
Ontdek ook: 

Insulsafe Plus Wood

Hoogwaardige ongebonden waterafstotende glaswolvlokken voor het inblazen in houtskeletstructuren en daken. Insulsafe Plus Wood biedt uitstekende thermische eigenschappen en een optimale vulling bij het inblazen. De voordelen van de snelheid van het inblazen worden gecombineerd met alle voordelen van glaswol.

Vario® KM Triplex

ISOVER Vario® KM Triplex is een vochtregulerend dampscherm met polypropyleendraden versterkte polymeerfolie op basis van polyamide, met drogende functie. Versterkte intelligente damprem voor luchtdichtheid en vochtbeheersing bij het gebruik van inblaaswol Insulsafe Plus Wood in houten structuren. Zowel toepasbaar voor renovatie als nieuwbouw.

Gemene muur

Mur mitoyen
Wanneer mensen dicht bij elkaar wonen in appartementen of rijhuizen, wordt geluidsisolatie of akoestische isolatie in de gemene muren een niet te onderschatten factor voor een beter wooncomfort. Een goed geïsoleerde muur tussen twee wooneenheden zal het welzijn van de bewoners immers aanzienlijk verhogen. Het is dus belangrijk om bij het ontwerp van een stadswoning de geluidsisolatie goed te bestuderen.
Ontdek ook: