2 minutes min

Haal het maximum uit de vloerverwarming door de kelder te isoleren

Vloerverwarming

Om echt álles uit je vloerverwarming te halen, moet je ervoor zorgen dat er geen koude opstijgt via de kelder. Wij vertellen je hoe je je kelder kunt isoleren! Er zijn verschillende redenen om voor vloerverwarming te kiezen. Het voelt zálig aan je voeten, de ruimte wordt gelijkmatiger verwarmd en je kunt op een lagere temperatuur verwarmen. Om echt álles uit je vloerverwarming te halen, moet je ervoor zorgen dat de koude uit de kelder niet naar de woonruimtes ontsnapt. Wij vertellen je wat de beste manier is om je kelder te isoleren
 

Het plafond van je kelder isoleren

De temperatuur in je (kruip)kelder ligt vaak erg laag. En dat heeft logischerwijze een effect op de temperatuur van je vloer. Gelukkig kun je de kelder isoleren door het plafond ervan onder handen te nemen. Er komen dus geen breekwerken aan te pas, en je merkt er zelf nauwelijks iets van – behalve dan dat je minder verwarmingskosten hebt!  
 

Mupan Façade als beste oplossing

Mupan Façade wordt vaak gebruikt voor de thermische isolatie van spouwmuren en gevels, maar zijn ook bijzonder geschikt voor de isolatie van je kelderplafond. Mupan Façade is namelijk weerbestendig, en dus bestand tegen vocht en lage temperaturen. Bovendien zijn deze glaswolplaten erg makkelijk te versnijden en te plaatsen.  
 

Bereken hoeveel isolatiemateriaal je nodig hebt

Als je de afmetingen van je kelderplafond kent, kun je met onze handige calculator makkelijk berekenen hoeveel pakken Mupan Façade je nodig hebt. Zo weet je zeker dat je niet met een enorme overschot of – erger nog – een paar centimeter isolatiemateriaal te weinig zit.