- News

Ben je aan het verbouwen of renoveren? Dan heb je wellicht al eens over glaswol gehoord, en het gebruik ervan bij isolatiewerken. Maar vergis je niet. Glaswol is niet zomaar een van de vele isolatiematerialen op de (ver)bouwmarkt. Het gaat om een materiaal dat je woning zowel thermisch als akoestisch isoleert. Laten we even inzoomen op deze en andere eigenschappen, en meer bepaald op de troeven ervan voor jouw woning.
Thermisch én akoestisch comfort
Modern wonen, dat betekent rekening houden met je comfort in al zijn facetten. Niet alleen het binnenklimaat speelt daarbij een rol, maar ook de geluidskwaliteit van je woonomgeving. Niemand luistert graag mee met de muziek van zijn puberende kinderen of wordt in het weekend graag gewekt door de naaldhakken van de buurvrouw. En laat dat nu net de reden zijn waarom almaar meer woningeigenaars kiezen voor glaswol. Want in tegenstelling tot harde kunststof isolatie is glaswol wél in staat om naast thermisch ook akoestisch comfort te bieden.
Glaswol: Brandveilig
Uiteraard wil je niet alleen comfortabel wonen, maar ook veilig. Met glaswol ben je alleszins in goede handen. Het is een materiaal dat bekend staat om zijn brandveiligheid.
De halfharde eigenschappen van glaswol hebben ook een effect op je portemonnee. En dan hebben we het over een fikse besparing. Glaswol brengt namelijk lagere verwerkingskosten met zich mee dan harde isolatie. Daarbovenop komt vaak nog de lagere aanschafwaarde van het materiaal. Glaswol is veelal prijsgunstiger dan bijvoorbeeld een PIR- of resolplaat.
Milieuvriendelijk
De jongste jaren is het energieverbruik bij de productie van glaswol met 20% gedaald. Bovendien wordt de energie om glaswol te produceren maar liefst 225 keer teruggewonnen bij het gebruik van de isolatie in een woning gedurende 50 jaar. ISOVER glaswol bestaat voor meer dan 70% uit gerecycleerd glas. De rest van de grondstoffen zijn voornamelijk zand en kalk, natuurlijke en onuitputtelijke grondstoffen. Glaswol is herbruikbaar en volledig recycleerbaar.
En er zijn nóg voordelen:
- Gegarandeerde isolatiewaarde gedurende de hele levensduur: ook na tientallen jaren geldt nog steeds dezelfde lambda-waarde. Glaswol van ISOVER heeft de laagste lambda-waarde onder de minerale wol.
- Snelle en eenvoudige verwerking.
- Flexibiliteit van het materiaal waardoor de platen zorgvuldiger aansluiten tegen de draagmuur en op de constructiedelen, zodat ongewenste luchtstromen worden voorkomen.
Interesse in onze glaswolproducten? Neem snel contact op!