- News

Warm waterleidingen en verwarmingsbuizen isoleren is een must om het energieverlies te beperken. Neem deze vuistregels in acht.
Stookkosten inperken? Leidingen isoleren!
In oude huizen kom je nog weleens ongeïsoleerde leidingen tegen. Zonde, want die leidingen geven hun warmte af aan de omgeving en niet aan de ruimtes of sanitaire installaties waar die warmte van pas zou komen. Gelukkig beseffen we intussen dat energie niet verspild mag worden en passen we die vuistregel in de meeste moderne woningen ook toe. Geïsoleerde leidingen houden de kostbare warmte precies daar waar ze het meest nodig is.
Tip: Plaats een reflectiescherm tegen achter de radiator om warmteverliezen te beperken.
Leidingen isoleren met leidingschalen
Een manier om leidingen te isoleren, is ze te voorzien van leidingschalen. Leidingschalen uit minerale wol isoleren niet alleen thermisch maar ook akoestisch. Bovendien zijn ze brandveilig. Dat laatste is overigens niet onbelangrijk in een werkomgeving: ter bescherming van de vakman die zich mogelijk kan verbranden wanneer hij werken uitvoert nabij leidingen, zijn schalen een absolute must.
Akoestische isolatie van luchtkanalen
Ook luchtkanalen zijn de moeite van het isoleren waard. Hier speelt de akoestische factor een doorslaggevende rol. Turbulentie in de luchtstroom die zich door de buizen verplaatst, kan namelijk storende geluiden veroorzaken. Die dijk je in door de luchtkanalen te isoleren. Ook hiervoor biedt ISOVER glaswol een oplossing.