VERFIJNEN

RESULTATEN: 7
Wilsele, gevel

Woning in Wilsele: veel licht en ruimtelijk gevoel

Christel en Kris wensten een woning die zowel ruim als compact was. Maar dat lag niet zo voor de hand: het perceel was onregelmatig van vorm, er diende een bestaande woning te worden afgebroken, en daarna moest er tegen een bestaande woning worden aangebouwd. De bouwheren verlangden eveneens veel licht en zicht op de achterliggende tuin. In de leefruimte achteraan wilden ze het gevoel hebben ‘buiten’ te zitten. De architectuur moest eigentijds en functioneel zijn, en ook een goed E- en K-peil waren imperatief.
Passief kantoorgebouw te Mortsel, zijaanzicht

Het ‘MASke’: passief kantoorgebouw en stadsplein te Mortsel

Het prestigieuze PPS-project omvatte onder meer de bouw van een ondergrondse parkeergarage, een multifunctioneel passief complex en een indrukwekkende glazen luifel met fotovoltaïsche cellen. Het multifunctioneel gebouw wordt gekenmerkt door een opvallende uitkraging van 10m. Dit legt voornamelijk de nadruk op de toegang tot een ondergronds knooppunt van fietsers en auto’s. 
Bassenge 1

Met SAINT-GOBAIN gefaseerd naar een Nulenergie Huis in Bassenge

De doelstellingen stonden vast vanaf de zoektocht naar een geschikte bouwgrond in 2005: een gezinswoning volgens de Passiefhuisstandaard met een grote inertie om oververhitting te vermijden in de zomer, een perfecte oriëntatie om te genieten van de gratis zonnewinsten in de winter, een uitstekende luchtdichtheid en dit binnen de grenzen van een specifiek vooropgesteld budget.
Aalter 1

De eerste nulenergiewoning in Aalter

Dit project was initieel als lage energie bedoeld, maar groeide uit tot een drie verdiepen tellende zelfbouw nulenergiewoning van en door de bouwheer.